Konkurranser

Å konkurrere er en fin måte å utvikle koret og det sangtekniske på. Siden vår første korkonkurranse i 2015 har vi deltatt i flere både i inn- og utland gjennom årene med gode resultater.
Cork International Choral Festival 2023


Å få være en av de 13 korene som ble plukket ut til å delta i 2023 Fleiscmann International Trophy Competition i Irland var stort for oss i Courage. Her var nåløyet trangt om å få delta med en rekke kriterier og søknadsprosess. Dette var virkelig noe å se frem til og mange øvingstimer ble lagt ned før vi reiste. I tillegg til selve konkurransen så fikk vi sunget og vist oss frem ulike steder med sang og tilstedeværelse. Selve konkurransen ble litt av en opplevelse der vi sang våre bidrag kledd i våre flotte norske bunader. Vi er storfornøyde med vår innsats.

Selve opplevelsen toppes med at Courage tildeles P.E.A.C.E trofeet. Prisen tildeles koret som best har fanget festivalens ånd. Denne prisen deles ikke ut av dommerne, men er basert på tilbakemeldinger fra samfunnet under festivaldagene. Vi er stolte over å vite at vi har etterlatt oss gode inntrykk, og en fantastisk følelse å motta trofeet som virkelig understreker hvem vi er og ønsker å være med vår tilstedeværelse, sang og som kor.NM for kor 2021


Dette var vår tredje gang vi deltok i NM for kor. Da vi tidligere har konkurrert i NM under klasse A eller B for damekor, så stilte vi her i Åpen klasse. Åpen klasse er åpen for alle kortyper, unntatt barnekor. Denne klassen er for kor som ønsker å presentere et program i sjangeren underholdning, pop, musikal, rytmisk musikk og lignende.

Med 88,5 av 100 poeng ble det en fin 3.plass i Åpen klasse. Ekstra stas dette året at vår dirigent Astrid Rabben vant dirigentprisen.


NM for kor 2019


Vi stilte i klassen damekor A. En kjempespennende konkurranse. Etter gjennomførte klasser plukket juryen ut 7 av 58 kor som gikk videre til finalen og Courage var en av de. Utrolig spennende å bli oppropt til dette. Konkurransen endte med 85,58 av 100 poeng og det ble seier på oss i klassen damekor A. 

International Gdansk Choir Festival 2019


Dette ble vår første utenlandske konkurranse. Her stilte vi i dameklassen mot kor fra flere land i Europa og skandinavia. Veldig gøy å møte kor fra andre land. Her vant vi klassen vår med 86,2 av 100 poeng. Dette var en spennende og lærerik opplevelse for oss. NM for kor 2015


Vår første konkurranse og vi var så spente. Vi hadde forberedt oss godt og hadde meldt oss på i klassen damekor B. En ny opplevelse å delta i konkurranse og nervene var tilstede. Courage gikk videre til en Grand Prix finale. konkurransen endte med seier i klasse damekor B.